Alkohol izbačen iz parlamenta

Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović izdao naredbu kojom su zabranjeni točenje, ispijanje, unošenje i držanje alkoholnih pića u toj instituciji.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

23:29

Default images

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović zabranio je uživanje i usluživanje alkoholnih pića u bifeu i restoranu republičkog parlamenta, kao i unošenje i držanje alkohola u toj instituciji.

Ova naredba stupila je juče na snagu, a odnosi se na sve zaposlene u Skupštini. Pored zabrane o unošenju i konzumiranju alkohola u Skupštini Srbije, u naredbi se zabranjuje i ulazak alkoholisanih lica u parlament.

Povod za ovu odluku generalnog sekretara bilo je preterano opijanje zaposlenih u parlamentu pred novogodišnje praznike. Inače, konzumiranje i dolazak na posao u alkoholisanom stanju u državnim institucijama je strogo zabranjeno prema Zakonu o državnim službenicima.

Psiholog Žarko Trebješanin ističe da je ovu zabranu morao da izazove veliki problem opijanja na radnom mestu u najvišoj zakonodavnoj instituciji.

,,Nijedan zakon se ne donosi ukoliko ne postoji praksa da se ljudi ponašaju neprilično. Svaki zakon se i donosi da bi se neprilično ponašanje ograničilo, ako ne i iskorenilo. Čak i sa psihološke, a ne zakonske strane, ljudima nema potrebe zabranjivati nešto ako nisu već imali tendenciju to da rade. Najgore od svega je što sve to u Skupštini verovatno ima i mnogo veće razmere nego što mi to možemo da zamislimo“, istakao je Trebješanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: