"Izvinjavam se za devedesete"

Predsednik SPS-a Ivica Dačić smatra da bi njegova partija mogla da se izvini građanima zbog problema devedesetih godina, jer je za njih delimično odgovorna.

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2012.

22:13

Default images

"Kada je reč o partiji čiji sam predsednik, smatram da treba da sagledamo sve ono što je bilo pre 2000. i izvučemo pouke kako se to više nikad ne bi ponovilo. U tom smislu mogli bismo da se izvinimo građanima zbog problema koji su nastajali u to vreme, zbog kojih smo možda delom bili krivi mi, delom opšta situacija u kojoj smo se tada nalazili", rekao je on.

U najnovijem broju nedeljnika "Pres", Dačić je rekao da su problemi iz devedesetih godina, 11 godina posle 5. oktobra, "gotovo isti, pa čak i veći", kao i da greške može da ispravlja samo onaj ko je svestan svojih grešaka.

"Onaj ko nije svestan svojih grešaka, od njega nema ni koristi", rekao je Dačić na pitanje o tome kome bi se izvinio.

Upitan zbog čega izbegava da ide na grob Slobodana Miloševića, Dačić je rekao da ne želi da "gradi svoj politički identitet na Slobodanu Miloševiću ili na njegovom grobu" već da želi da ima sopstveni politički identitet i da stranka na čijem je čelu ima novi početak.

"Ja ne izbegavam da odem na grob, ali meni nije bilo dozvoljeno da budem prisutan na sahrani. Ne znam zašto je sad važno da li ću biti na groblju", dodao je Dačić.

Ceo intervju koji je dao za novi nedeljnik lista "Pres" možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: