Više nema gužve na prelazima sa HR

Na graničnim prelazima između Srbije i Hrvatske više nema gužve koja se danas stvorila pošto hrvatske vlasti nisu puštale srpske vozače bez zelenog kartona.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 02.01.2012.

12:53

Default images

U AMSS za B92 su ranije potvrdili da se samo na prelazu Batrovci - Bajakovo puštaju srpski državljani koji nemaju zeleni karton, ali je sada ta situacija regulisana na svim ostalim prelazima sa Hrvatskom. U AMSS navode da je gužvi bilo i juče i to na granici sa Hrvatskom i Rumunijom, čiji carinici nisu puštali srpske vozače koje nemaju zeleni karton.

Od 1. januara vozačima iz Srbije nije više potreban zeleni karton koji je do sada važio kao osiguranje za automobila u inostranstvu jer se Srbija priključila sistemu Multilateralnog sporazuma EU u koji su pored 27 zemalja članica Unije uključene i Hrvatska, Švajcarska, Norveška, Island, Andora i Crna Gora.

Kako nam je nezvanično rečeno, problem je bio u tome što hrvatski carinici za prestanak važenja zelenog kartona za vozače iz Srbije čuli od srpskih medija navodeći da nisu dobili nikakav zvanični dopis od srpskih vlasti.

AMSS-u je na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Rumunijom rečeno da su zadržavali vozila jer još uvek nisu dobili zvaničan dopis da za ulazak vozila iz Srbije u zemlje EU više nije potreban zeleni karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: