Pakistan: Bombaški napad - 9 mrtvih

Napad bombaša u Kveti - 9 poginulih, 22 ranjenih. Posle bombaškog napada puškaranje na ulicama.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.12.2011.

18:45

Default images

Devet osoba je poginulo, a 22 je ranjeno u glavnom gradu pakistanske provincije Baludžistan, kada je bombaš iz daljine aktivirao eksploziv u automobilu ispred kuće bivšeg ministra Nasera Mengala u Kveti. Od jačine eksplozije razbijeni su prozori i prekinut prenos električne energije u kvartu. Posle eksplozije, razmenjena je vatra između nekoliko ekstremista i privatnih telohranitelja.

Snage reda zatvorile su prilaze mestu eksplozije i tragaju za napadačima.

Na TV mrežama prikazani su snimci s mesta bombaškog napada, koji prikazuju oblake dima kako kuljaju iz automobila u plamenu, a policija i služba za vanredne situacije veruju da je broj žrtava veći.


Baludžistan je najveća i najsiromašnija pakistanska provincija, navodi britanska agencija i dodaje da se baludžinstanski separatisti bore za veću autonomiju i kontrolu nad prirodnim resursima u ovoj siromašnoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: