Prestaje da važi plavi pasoš

Rok važenja plavih pasoša ističe sutra i po najavama nadležnih neće biti produžetka njihove primene.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

18:13

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetilo je građane da rok važenja starih pasoša ističe 31. decembra ove godine i pozvalo građane da izvade nove, biometrijske putne isprave.

„Podsećamo građane koji još nisu zamenili stare, 'plave pasoše' novim, biometrijskim, da rok njihovog važenja ističe 31. decembra 2011. i da mogu da posete nadležnu jedinicu MUP-a i podnesu zahtev za novu putnu ispravu", objavljeno je na internet stranici MUP-a.

Građani koji borave u inostranstvu se, takođe, podsećaju da MUP može odgovoriti na njihove zahteve da dobiju nova dokumenta - lične karte i pasoše za vreme dok borave u Srbiji.

MUP je do sada izdao oko 3,7 miliona biometrijskih pasoša i 3,5 miliona ličnih karata, navedeno je 20. decembra u odgovoru MUP-a, dostavljenom Tanjugu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je polovinom decembra da nema promene u roku isteka važenja starih pasoša i da će to ostati 31. decembar.

On je ponovio da je insistiranje na promeni starih dokumenata neophodno zbog promene imena države u proteklih nekoliko godina koja često dovode u zabunu nadležne organe u vršenju provere identiteta građana.

Dačić, koji je i zamenik premijera, je naglasio da i Evropska unija insistira na tome da ne bude u opticaju više vrsta pasoša i dodao da i on deli isto mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: