35.000 za koncert, a mnogi gladuju

Koncert Gorana Bregovića i njegovog orkestra za svadbe i sahrane najavljen za 13. januar u Leskovcu podelio je vladajuću koaliciju u tom gradu.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

16:34

Default images

Građani i većina političkih partija smatraju da se 35.000 evra, koliko će iz budžeta biti plaćeno za koncert, moglo mnogo bolje potrošiti u jednom od najsiromašnijih gradova Srbije.

U Narodnoj kuhinji u Leskovcu za 600 najsiromašnijih građana porcija jela i pola vekne hleba je jedini dnevni obrok. Prema podacima Crvenog krsta i socijalnih službi još oko 1.000 siromašnih ne mogu da dobiju besplatan obrok jer nema dovoljno para za pripremu jela. Oni koji se hrane u Narodnoj kuhinji ne planiraju da prisustvuju koncertu Gorana Bregovića.

Koncert Gorana Bregovića na gradskom trgu Široka čaršija, za Srpsku novu godinu koštaće Leskovac 35.000 evra. Nevladina organizacija Narodni parlament protivi se održavanju koncerta.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić nije želeo da govori za B92 uz obrazloženje da nije zadovoljan izveštavanjem naše kuće. Kocić, koji je i predsednik Demokratske stranke u Leskovcu, međutim insistirao je da prenesemo kako on bira od koje će firme kupiti akumulator za automobil.

U stranci G17 plus, koja je koalicioni partner demokrata, tvrde da ih niko nije pitao da li treba organizovati tako skupe koncerte.

U Socijalističkoj partiji koja je takođe u vladajućoj koaliciji u Leskovcu rekli su da gradu treba koncert i da će 13. janura Goran Bregović okupiti 20.000 ljudi iz nekoliko zemalja u okruženju, što je dobro za grad. Opozicione partije protive se koncertu zaključujući da je grad Vranje za dočeke 1. i 13. januara iz budžeta izdvojio samo 860.000 dinara iako je tri puta bogatiji od Leskovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: