NSP: Prekid štrajka pred Vladom

Deo članova Nezavisnog sindikata policije odlučio je da prekine protest ispred zgrade Vlade Srbije i štrajk nastavi u policijskim upravama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

19:33

Default images

Raskrsnica ulica Kneza Miloša i Nemanjine je posle šest sati blokade oslobođena za saobraćaj, izjavio je večeras Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora NSP Dejan Đukić.

Đukić je kazao da su tokom dana članovi sindikata protestovali ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, jer su očekivali da ih neko primi kako bi razgovarali o rešavanju problema i poboljšanju materijalnog položaja radnika MUP-a i policije.

Oko 1.500 članova NSP-a okupilo se u podne ispred sedišta Vlade Srbije, zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije, i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova.

Oni su blokirali saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, što je izazvalo saobraćajni kolaps u gradu.

Predstavnici NSP su tražili da ih primi premijer Mirko Cvetković, jer sa ministrom policije Ivicom Dačićem, kako tvrde, nisu postigli dogovor. Nekoliko stotina policajaca izašlo je potom na raskrsnicu Nemanjine i Ulice kneza Miloša i tu blokiralo saobraćaj.

Ovaj sindikat je od 12. decembra organizovao zakonsku obustavu rada, koja podrazumeva izlazak njihovih članova samo na hitne intervencije u svim segmentima policijskog rada, a odnedavno štrajk je radikalizovan time što se ne registruju vozila javnih i komunalnih preduzeća.
U MUP-u inače deluje 11 sindikata, a uz NSP reprezentativan je još samo Policijski sindikat Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: