Policija napravila haos u Beogradu

Zbog štrajka policije i blokade Nemanjine i Kneza Miloša, u Beogradu nastao sabraćajni haos. GSP menjao trase. Đilas: Ugrožen normalan život Beograđana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

16:58

Default images

Trolejbusi na linijama 40 i 41 satima nisu prevozili putnike, dok su autobusi koji inače prolaze ulicom Kneza Miloša vozili izmenjenim trasama, kao i tramvaji na linijama 3, 7, 9 i 12. Iz "Žutog taksija" kažu da se zbog blokade u Ulici Kneza Miloša gužva prenela na ceo grad i da je kolaps nastao u svim pravcima, a naročito u krugu oko železničke stanice.

Raskrsnicu Kneza Miloša i Nemanjine blokirali su članovi Nezavisnog sindikata policije koji su protestovali ispred Vlade Srbije.

Zaposleni U MUP-u kažu da drugog izbora nije bilo, a od građana traže podršku i razumevanje. Štrajk će nastaviti sve do ispunjenja zahteva, a ovog puta zahteve su predali premijeru, a ne nadležnom ministru.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najoštrije je osudio protest Nezavisnog sindikata policije koji je izazvao kolaps na ulicama glavnog grada.

Gradonačelnik navodi da svako ima pravo da štrajkuje u skladu sa zakonom, ali i da niko nema pravo da svojim protestom ugrožava normalan život Beograđana, ali da su to upravo današnjom blokadom saobraćaja u centru grada učinili pojedini pripadnici MUP-a Srbije.

"Sate i sate proveli su Beograđani danas u saobraćaju, otežan je bio prolazak vozila hitne pomoći, vatrogasaca. Grad Beograd je sa više stotina miliona dinara pomogao rad beogradske policije i ogromna većina njenih pripadnika se Beograđanima na odnosu prema policiji svakodnevno zahvaljuje radeći pošteno i profesionalno. Očekujem da se ovakav vid protesta nikada više ne ponovi, a da se prema svima koji ugrožavaju osnovna prava Beograđana primene zakonom predviđene sankcije, bez obzira da li nose uniformu ili ne", izjavio je gradonačelnik Dragan Đilas.

Inače, NZP je doneo odluku da prestane sa protestom ispred Vlade Srbije, ali će štrajk biti nastavljen u policijskim upravama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

361 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: