NS: Pretnje aktivistima iz kasarne

Aktivistima udruženja građana koji su "zauzeli" kasarnu u Novom Sadu stigle su pretnje od ekstremističke organizacije koja sebe naziva "Srbska akcija".

Izvor: Beta

Nedelja, 25.12.2011.

10:48

Default images

"Srbska akcija" je u saopštenju za javnost najavila da će "očistiti kasarnu" od "udruženih grupica neokomunista, narkomana i homoseksualnih izopačenjaka".

Slično saopštenje "Srbska akcija" koristila je svojevremeno kako bi skrenula pažnju javnosti na, kako su naveli, "cigansko nasilje" u Leskovcu.

"Ne dozvolite da vam komšiluk postane stecište narkomana. Novi Sade, ustani i suprotstavi se!", navela je "Srbska akcija". Aktivisti koji su zauzeli kasarnu "Arčibald Rajs" u Futoškoj ulici, koja se nalazi u širem centru grada, i sinoć su spavali u tom objektu.

Oni i za večeras pripremaju u kasarni predstave, projekcije filmova i performanse, di-džejeve i žonglere. Najavili su da će od danas biti organizovano i "porodično popodne", namenjeno svima koji bi da se prošetaju posle nedeljnog ručka i sa prijateljima popiju čaj ili kuvano vino.

Pripadnici vojne policije tražili su od njih prekjuče da napuste kasarnu, što su aktivisti odbili.

Oni su naveli da je ta kasarna stajala pet godina prazna i zatražili od gradskih vlasti da kasarnu prevedu u gradsko vlasništvo i da je daju na korišćenje nevladinim organizacijama, po ugledu na isti model u pojedinim susednim i evropskim drzavama.

Oni smatraju da kasarna ne treba da bude prodata u komercijalne svrhe.

Inicijativa za Društveni centar je pokret više udruženja građana i pojedinaca koji je nastao kao reakcija na problem nedostatka prostora za nezavisne društvene, sportske, obrazovne i kulturne aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: