"EU ne traži da se u CG hapsi"

Evropski komesar za proširenje EU Štefan File demantovao je neke tvrdnje da Brisel od Crne Gore traži da hapsi određene ljude,

Izvor: Beta

Petak, 23.12.2011.

22:54

Default images

Prema nekima je to, navodno, uslov da u junu 2012. godine počnu pregovori za punopravno članstvo u Uniji.

"Poruka Brisela nikada nije bila - hapsite, niti hapsite te i te ljude", rekao je File večeras u intervjuu Televiziji Crne Gore.

Deo opozicije u Crnoj Gori već dugo tvrdi da se od Crne Gore izričito trazi da uhapsi određene ljude, među njima i neke političare, da bi mogli biti otvoreni pristupni pregovori o članstvu u EU.

File je kazao da Brisel od Crne Gore očekuje rezultate u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom, jer, kako je naveo, "jasno je da su to problemi Crne Gore".

Prema njegovim rečima, postoje zakonski okviri i institucije za suzbijanje korupcije i organizozvanog kriminala u Crnoj Gori i treba efikasnost u toj oblasti zasnivati na saradnji policije, tužilaštva i sudova.

File je kazao da svaki slučaj korupcije i organizovanog kriminala treba dovesti do kraja, bez obzira na to da li je u pitanju obični građanin ili neki političar.
"To Brisel očekuje", rekao je File.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: