Marković: Šarić nije bio ataše

Svakog jutra sam doručkovao sa saradnicima, a taj Šarić nije bio među njima, niti sam ga ikada video, tvrdi Marković

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

21:11

Default images

Šarić nije bio službenik ambasade SRJ u Moskvi u vreme kada sam ja bio ambasador. Moguće je da se on tako predstavljao, ali sa našim diplomatskim predstavništvom u to vreme nije imao nikakve veze.

Ovako nekadašnji ambasador SRJ u Ruskoj Federaciji i kasnije ministar prosvete Danilo Ž. Marković odgovara na tvrdnje Dušana Janjića da je jedan od pljevaljskih narko-bosova službovao kao ataše za kulturu u našem diplomatskom predstavništvu u Moskvi. Osnivač Foruma za etničke odnose rekao je to u intervjuu sarajevskim "BH danima", dodavši da je Šarić u to vreme bio prvi izvoznik kisele vode "knjaz Miloš" u Rusiju. On nije želeo da precizira da li je reč o Dušku ili Darku Šariću.

Marković, međutim, demantuje da je bilo koji Šarić u njegovo vreme bio u ambasadi.

"Ja sam svakog jutra doručkovao sa svojim saradnicima, a taj Šarić nije bio među njima, niti sam ga ikada video. Kada se raspala SFRJ, kompletno je zamenjeno osoblje u ambasadi. Ja sam tada došao kao ambasador, bio je tu i Milan Roćen, sada crnogorski šef diplomatije, a ataše za kulturu bio je Gvozdenović", objašnjava Marković

Nekadašnji ambasador u Moskvi objašnjava da je veliki deo osoblja koje je razrešeno posle kraha SFRJ ostao u glavnom gradu Rusije i da je među njima bilo različitih ljudi koji su se bavili sopstvenim poslovima.

"Da li je među njima bio i taj Šarić, ja ne znam. Moguće je da je on za sebe govorio da je službenik u ambasadi da bi lakše dolazio do poslova", kaže Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: