Zukorlić traži stolicu u UN

Svetski bošnjački kongres kao krovna asocijacija svih Bošnjaka sveta tražiće svoje predstavništvo u UN, rekao je glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

20:29

Default images

Krovna asocijacija će okupljati i koordinirati svu bošnjačku energiju.

Muftija Zukorlić je pojasnio da se mesto u Ujedinjenim nacijama traži po modelu Svetskog jevrejskog kongresa.

"Jevreji su dobili svoje mesto u UN jer su preživeli Holokaust. Mi smo preživeli genocid i imamo pravo na svoj Svetski kongres i svoje mesto u UN", naglasio je Zukorlić.

On je za naredne dane najavio formiranje Bošnjačke nacionalne fondacije u Sarajevu, koja će „objediniti finansijsku snagu bošnjačkih biznismena i privrednika“, a „Bošnjacima je potreban i Bošnjački nacionalni univerzitet, koji će u narednom periodu nastati u Sarajevu“.

Muftija Zukorlić je podržao predlog reisul-uleme IZ Bosne i Hercegovine Mustafe Cerića upućen ambasadama islamskih zemalja u Sarajevu da se predsedniku RS Miloradu Dodiku uskrati gostoprimstvo u tim zemljama i „time se mora staviti tačka na antimuslimansko delovanje ovog čoveka i njegovih mentora u Beogradu, koji ne skrivaju svoje neprijateljstvo prema muslimanima, Bošnjacima i islamu uopšte“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: