Kusturica čelnik Skijaškog saveza

Novi predsednik Skijaškog saveza Srbije biće Emir Kusturica, koga je za tu funkciju predložilo više klubova, a čiji se izbor očekuje sutra.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

17:11

Default images

Dosadašnji predsednik Skijaškog saveza Srbije Dragor Stojanović rekao je da je reditelj prihvatio kandidaturu. "Na osnovu predloga većine klubova, mi smo stupili u pregovore sa gospodinom Kusturicom i on je definitivno prihvatio kandidaturu. Jedina tačka dnevnog reda na sutrašnjoj sednici biće izbor predsednika", rekao je on.

Stojanović je istakao da po statutu Saveza predsednik bira članove Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i sudijske komisije.

"Našoj javnosti je poznat dosadašnji doprinos gospodina Kusturice u razvoju skijaških sportova, posebno alpskog skijanja, a njegov stvaralački duh je poznat širom sveta", rekao je Stojanović.

Kusturica je predložio da za potpredsednike Saveza budu izabrani Dragan Stojadinović, Goran Perčević, Bratislav Čeperković i Dejan Ljevnajić.

Dragor Stojanović će u narednom periodu biti predsednik Izvršnog odbora, čiji će članovi biti Miodrag Kostić, Kiril Kravčenko, Mirko Mandić i Zoran Marjanović.

Sednica će se održati u subotu u 13.00 na Mokroj gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: