Partnerstvo između Nove i SNS-a

Tomislav Nikolić i Andrija Mandić razgovarali u Beogradu o nastavku i unapređenju saradnje dve stranke i o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 23.12.2011.

18:38

Default images

Sa Mandićem, liderom Nove srpske demokratije (Nova) iz Crne Gore, osim Nikolića, razgovarao je i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić. Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mandićem kazao da su SNS i Nova partnerske stranke i da je razgovarano o tome "kako i na koji način srpski narod kao jedinstveno biće može i treba da deluje u budućnosti".

"Mi smo veoma zadovoljni načinom na koji Nova štiti naše nacionalne interese u Crnoj Gori i poštujući državu Crnu Goru, kao što smo uvereni da će i oni uvek poštovati državu Srbiju, mi ćemo se zajedno sa njima boriti za ostvarenje, a u skladu sa međunarodnopravnim standardima svih prava našeg naroda koji živi na toj teritoriji", rekao je Vučić.

Mandić je kazao da je Nova izgradila partnerske odnose sa SNS i dodao da političke organizacije srpskog naroda izvan Srbije imaju obavezu više ne samo da sarađuju sa državom Srbijom, već i da u njoj pronalaze partnere.

On je rekao da je razgovarano o periodu koji sledi i šta treba uraditi, "a prva i osnovna stvar je da odnosi između države Srbije i države Crne Gore budu što je moguće bolji i da ta saradnja bude najbliža i da se u nju uključe ne samo oni koji su na vlasti, već i oni iz opozicije".

"Ako su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore, a vidimo da se iz Srbije svakoga dana od strane političkih lidera pružaju ruke prema Crnoj Gori sa željom da se na tu ispruženu ruku uzvrati jednim poštenim partnerskim, bratskim stiskom iz Crne Gore, verujemo da će vreme pokazati da i u Crnoj Gori postoji dovoljno pameti i razuma da sa bratskom Srbijom izgrađuje najtešnje i najbolje veze", poručio je Mandić.

Mandić u Beogradu prisustvuje sastanku predsednika Srbije Borisa Tadića s predstavnicima Srba iz regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: