Veljović: Zaustavićemo imigrante

Direktor policije Milorad Veljović kaže da je srpska policija preduzela niz mera na zaustavljanju ilegalnih migranata koji preko Srbije idu ka državama EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2011.

17:57

Default images

Veljović je rekao novinarima da je policija Srbije u borbu protiv ilegalnih migranata uključila ne samo graničnu i kriminalističku policiju, već i gotovo sve ostale uprave policije.

On je rekao da je to urađeno "sa tendencijom ne samo da privodimo ilegalne migrante, nego da pronađemo glavne organizotore koji omogućavaju da ti ljudi prelaze iz jedne u drugu državu uz zaradu ogromnog novca".

"Zadnje akcije su pokazale da je ta borba uspešna... Na području Subotice smo uhapsili nekoliko organizovanih kriminalnih grupa", rekao je Veljović nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Jankom Goršekom.

Veljović je rekao i da je srpska policija preduzela dodatne mere na zaustavljanju ilegalnih migranata, navodeći da tu spada i pojačana kontrola granice sa Grčkom i Makedonijom, "jer je to za Srbiju najveći izvor ilegalnih migranata".

On je naveo i da se Slovenija, u manjem obimu, susreće s problemom ilegalnih migranata i da je sa Goršakom razgovarao i o saradnji u toj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: