"Zakon o kinematografiji dobar"

Ministar kulture Predrag Marković rekao je da je cilj predloženog zakona o kinematografiji stvaranje optimalnih uslova za razvoj te oblasti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.12.2011.

17:55

Default images

Marković je, obrazlažući Predlog zakona o kinematografiji u Skupštini Srbije, rekao da će ponuđena rešenja omogućiti da taj novac bude što pre i što efikasnije utrošen za film.

Prema njegovim rečima, usvajanje zakona daće podršku razvoju svih vrsta kinematografskog stvaralaštva u Srbiji, podstaći domaće filmsko stvaralaštvo i modernizovati oblast kinematografije.

Ministar je rekao da zakon predviđa formiranje baze podataka kao osnove za utvrđivanje strategije razvoja domaće kinematografije.

On je rekao da je kinematografija jedna od oblasti u kojoj je Srbija najuspešnija u svetu i da su zato neophodna ulaganja, kao i da je to prioritetna delatnost ako se ima u vidu značaj filma, koji je suočen s problemom ograničenog tržišta.

Marković je naveo da je posle 16 godina završen projekat nove zgrade Kinoteke kako bi se sačuvalo veliko bogatstvo i da je najprirodnije da se velika investicija iz te oblasti završi usvajanjem novog zakona.

ANEM, RRA, UNS i NUNS apelovali su da se zakon ne usvoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: