Palili automobile po Bugarskoj

Bugarska policija privela je više od 60 osoba zbog sumnji da su povezani sa piromanima koji su zapalili veliki broj automobila u Sofiji i drugim gradovima.

Izvor: B92

Sreda, 14.12.2011.

22:12

Default images

Piromani su od kraja oktobra na području bugarske prestonice zapalili 41 automobil, a u drugim gradovima širom zemlje još šest vozila, tako što su ih, prema "utvrđenom scenariju", polivali zapaljivom tečnošću.

Organi reda prekontrolisali su 1.200 vozila i 2.600 lica, od kojih su za 93 utvrdili da pripadaju "kriminogenom kontigentu", a u više policijskih stanica zadržane se 63 osobe, saopštila je policija u Sofiji.

U javnosti su se pojavile razne verzije tog sučaja, od toga da paljenja organizuju vlasnici parkinga i osiguravajuće kompanije, do toga da neko želi da destabilizuje vladu Bojka Borisova, koji je i sam bio vatrogasac, ali ijedna od tih sumnji nije dokazana.

Premijer Borisov i ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov razmatrali su danas u Plovdivu mogućnost izmene pojedinih zakonskih odredbi kako bi se sprečile paljevine automobila.

Neki mediji javili su da je, između ostalog, razmatrana mogućnost da se posedovanje flaše zapaljivom tečnošću može smatrati krivičnim delom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: