Uhapšen Arkanov ubica Gavrić

Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, uhapšen u Južnoafričkoj Republici.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 14.12.2011.

19:09

Default images

On će se pojaviti na sudu sledećeg meseca zbog optužbi za posedovanje narkotika, piše lokalni dnevni list "Nju ejdž", a prenosi Rojters.

List navodi da je Gavrićev identitet otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čoveka iz Kejptauna, povezanog sa organizovanim kriminalom, u martu ove godine.

Policija je, nakon pucnjave u kojoj je Gavrić povređen, zaustavila njegov automobil.

Da u njegovom džepu tada nije pronađen kokain, njegov identitet ne bi bio otkriven, piše "Nju ejdž", dodajući da je Gavrić optužen za posedovanje narkotika, prenosi Rojters.

Gavrićevi otisci su poslati Interpolu na proveru, a list navodi da se sada očekuje da će Srbija zatražiti njegovo izručenje radi izdržavanja zatvorske kazne.

Na suđenju su porekli krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mestu zločina.

Arkan, koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom rata u Bosni 1992-95, ubijen je 15. januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental. Pored Arkana, u "Interkontinentalu" su ubijeni i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanje zavere za ubistvo Arkana.

Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su prvo pobegli u Bosnu.

Treći optuženi za ubistvo Arkana Dragan Nikolić, takođe je osuđen na 30 godina zatvora. Na suđenju je dokazano da je Gavrić ispalio hice koji su usmrtili Arkana i dvojicu njegovih prijatelja. Gavrić je tada ranjen i koristio je invalidska kolica i štake tokom suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: