Potvrđena saznanja Insajdera

Ljubiša Milanović iz ministarstva zdravlja potvrdio saznanja Insajdera da je više osoba, posle pritisaka, izostavljeno iz krivične prijave o nabavci vakcina.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2011.

15:35

Default images

Milanović je za RTS rekao da je pritisak na policiju izvršio specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Saznanja Insajdera koja su objavljena pre dve nedelje o tome da je mnogo više ljudi bilo osumnjičeno za zloupotrebe prilikom nabavke vakcina, potvrdio je nekadašnji šef Poskoka sada specijalni savetnik ministra zdravlja Ljubiša Milanović.

Govoreći o tome da borba protiv korupcije u zdravstvu nije dala rezultate, Milanović je naveo primer vakcina.

„Javna je tajna da je gospodin Radisavljević, specijalni tužilac vratio krivičnu prijavu da se koriguje, da se izbaci osam imena sa toga i da vi sada u zatvoru imate samo tri osobe, a ostali... znači ja ne znam dokle ide ta bahatost, ta samovolja, selektivna pravda", naveo je Milanović

B92 je pokušao da stupi u kontakt sa tužiocem Miljkom Radisavljevićem.

Poslali smo i zvaničan zahtev u kojem smo mu ponudili da odgovori na ovakve optužbe, ali odgovor još nismo dobili.

Na pitanje Insajdera kako je moguće da je krivična prijava podneta samo protiv tri osobe, ako je policija utvrdila da postoji osnov sumnje da je u zloupotrebama učestvovalo mnogo više lica, iz specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal pre nekoliko nedelja smo dobili odgovor da je istraga i dalje u toku, kao i da su krivičnom prijavom u ovom trenutku obuhvaćeni samo oni za koje je policija utvrdila da postoji osnov sumnje.

Međutim prema saznanjima Insajdera, policija je utvrdila da postoji osnov sumnje da je 14 osoba učestvovalo u zloupotrebama, ali je posle pritisaka krivična prijava podneta samo protiv tri lica. O tome je prema našim saznanjima u MUP-u zavedena čak i službena beleška. Insajder od od MUP-a Srbije 30. novembra, dakle pre tačno 13 dana, tražio službenu belešku, koja je prema našim saznanjima zavedena u MUP-u, a u kojoj se navodi da je na policiju vršen pritisak da se pojedine osobe izostave iz krivične prijave.

Od tada smo više puta pozvali biro MUP-a da pitamo šta se dešava sa našim zahtevom i kada možemo da očekujemo odgovor. Svaki put su nam rekli da je naše pitanje prosleđeno direktoru policije Miloradu Veljoviću.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa gospodinom Veljovićem, ali nam se on nije javljao na telefon. Njegovim saradnicima smo dva puta ostavljali poruku sa molbom da nam se javi, ali on nije uzvratio na naše pozive.

Pre više od dve nedelje pitanje u vezi sa službenom beleškom postavili smo i ministru policije Ivici Dačiću, ali je on rekao da o tome ništa ne zna.

Prema saznanjima Insajdera na policijskom spisku osumnjičenih između ostalih su bili i bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, njegove saradnice Nevena Karanović i Zorica Pavlović, kao i bivša direktroka Jugohemije Smiljka Mileusnić Adžić, sestra Milke Forcan, nekadašnje potpredsednice Delte Miroslava Miškovića.

Na ovu informaciju objavljevnu prošle nedelje u vestima B92 reagovala je Zorica Pavlović, koja je najavila tužbu protiv B92 i Nevena Karanović, koja je navela da je policiji davala izjavu samo u svojstvu svedoka.

Krivična prijava na kraju je podneta samo protiv tri osobe, koje su i uhapšene i to su bivša direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović, bivši direktor Jugohemija Farmacije Vladimir Gravara i vlasnik firme Detap Ljubomir Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: