Koštunica: Vlast je ponizila narod

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica kaže da je Srbija trebalo "Briselu da saopšti da njen državni cilj više nije pristupanje EU", piše "Danas".

Izvor: Beta

Nedelja, 11.12.2011.

22:54

Default images

"Umesto da jurimo da za dva meseca uhvatimo tu maglu koja se zove status kandidata, Srbija treba trezveno da sagleda svoj položaj i da se pronađe pravi put za novu nacionalnu politiku i novi državni cilj. Umesto što je EU odbila Srbiju za kandidaturu, trebalo je da Srbija saopšti Briselu da naš državni cilj više nije pristupanje EU", rekao je Koštunica dnevniku "Danas".

Koštunica je optužio vlast da je "ponizila" svoj narod tako što je "mesecima uporno odbijala da se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu".

Upitan da komentariše ocene analitičara da bi zbog izostanka statusa kandidata Srbiju mogli da preuzmu ekstremisti, Koštunica je rekao da vlast neprestano zastrašuje građane da će posle njih biti potop.

"Sada prete građanima da će, ako izostane status kandidata, Srbiju preuzeti ekstremisti, a upravo je vlast koja vodi politiku da EU nema alternativu politički ekstremna. Šta je ekstremizam ako ne proglašavanje da neka ideja nema alternativu. Politika da EU nema alternativu je primer političkog ekstremizma", izjavio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: