Zeri: Jahjaga ima nelegalnu diplomu

Visoki zvaničnici kosovske policije, uključujući i predsednicu Kosova Atifete Jahjagu, imaju nelegalne diplome i zvanje eksperata za kriminalistiku, piše "Zeri"

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2011.

20:18

Default images

Zvanje eksperata su svojevremeno dobili na sarajevskom Univerzitetu, saznaje prištinski list "Zeri".

Predsednica Kosova, koja je godinama bila u policiji, kao i drugi policajci koji su unapređeni na različite položaje u kosovskoj policiji i postigli značajne karijere zahvaljujući ovim nelegalnim diplomama, oštetili su kosovski budžet za hiljade i hiljade evra, piše ovaj list.

Bez obzira na to što kosovski zakoni obavezuju svaku visokoškolsku instituciju na Kosovu da se akredituje za obavljanje svoje delatnosti, to nije učinjeno i sa sarajevskim Univerzitetom, pod čijim su imenom pripadnici kosovske policije pratili magistarske i specijalističke studije.

Nelegitimnost je konstatovana u istrazi unutrašnje kontrole policije u januaru 2009. godine, kada je utvrđeno da su pripadnici kosovske policije prošli dve obuke u skladu sa sporazumom između kosovske policije 2006. godine i Instituta za kriminologiju Univerziteta u Sarajevu, čiji je dekan Ramo Masleša.

U školovanju je napravljeno više prekršaja i konstatovano da nijedan od nastavnih predmeta, čija su predavanja održavana u Prištini, nije u skladu sa nastavnim planom tog fakulteta.

Direktorka Nacionalnog saveta za kvalitet u Agenciji za akreditaciju na Kosovu Ferdije Žuši Etemi zaključila je da je cela delatnost sarajevskog Univerziteta bila nelegalna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: