Popov: Barikade se obile o glavu

Kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov kaže da su se barikade na severu Kosova "obile o glavu" Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

21:26

Default images

Popov smatra da je odluka Evropskog saveta da odloži odluku o kanidaturi za EU "prilično veliki minus" za Srbiju .

"Država nije ispunila na vreme ono što se od nje očekivalo i po ne znam koji put smo kasnili u potezima. Umesto da smo neke stvari uradili kad je bilo vereme, mi smo bez potrebe upali u cajtnot", rekao je Popov.

Prema njegovim rečima, vladajuća garnitura prvo je ohrabrivala Srbe sa severa Kosova da postavljaju barikade, a potom je, nekoliko meseci kasnije, tražila od njih da barikade uklone. "Taj poziv niko nije ni shvatio ni razumeo, jer je vlast prvo pozivala na barikade pa onda na uklanjanje istih", kazao je Popov.

On je rekao da je trebalo mnogo više uraditi na eliminisanju faktora kriminala, koji je veoma prisutan u celoj priči oko severa Kosova.

Popov je ocenio da je ohrabrujuće da je Hrvatska na stabilnom putu ka EU i podsetio da su pobednici na nedavnim hrvatskim izborima obećali da će iskreno pomagati Srbiji na putu ka EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: