Konfučije studentima umesto Putinu

Nagrada za mir Konfučije, dodeljena Vladimiru Putinu za "izuzetne poteze na očuvanju mira", uručena je grupi ruskih studenata u odsustvu ruskog premijera.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

21:34

Default images

Nagradu Konfučije ustanovila je prošle godine grupa kineskih univerzitetskih profesora kao odgovor na dodelu Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liu Siaobou.

U obrazloženju, organizatori su posebno pozdravili Putinovo protivljenje vojnoj interveniciji NATO-a u Libiji.
U odsustvu laureata, pozlaćenu statuetu kineskog filozofa Konfučija, visoku 25 santimentra, primili su na skromnoj svečanosti ruski studenti.

Suma od 15.000 dolara koja je 2010. uručena prvom dobitniku ovog priznanja, bivšem tajvanskom potpredsedniku Lijenu Čanu, ovog puta je izostala.

"Vladimir Putin je izabran, jer ima pravedno srce. U ratu u Libiji je bilo puno mrtvih, ne samo među vojnicima, već i među civilima i decom", istakao je prilikom uručivanja statuete Chiao Damo, osnivač nagrade i šef Centra za međunarodne studije o miru u Hong Kongu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: