Pucano na Pantićevu kancelariju

Nepoznate osobe pucale su večeras oko 18.30 na kancelariju predsednika Opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Pantića.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

20:53

Default images

Kako je Pantić rekao u trenutku napada u kancelariji je bilo upaljeno svetlo, pa su napadači pretpostavili da je on unutra.

Pantić je dodao da su ispaljena četiri metka i da su čaure nađene u južnom delu Kosovske Mitrovice u blizini malog mosta koji povezuje južni deo grada sa naseljem "Tri solitera".

Pripadnici Kosovske policijske službe su obavili uvidjaj i rekli da je napad izvršen iz južnog dela grada i da je tom prilikom korišćena kineska municija, rekao je Pantić.

On je kazao da je napad "još jedan dokaz da Albanci ne žele da Srbi žive na Kosovu, žele da ih etnički očiste sa ovih prostora i da nasilno integrišu svoje institucije i vrše 'albanizaciju' na severu".

Ovo je drugi oružani napad na zgradu Skupštine opštine u Kosovskoj Mitrovici u poslednjih 20 dana.

Regonalni portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija registrovala da su ispaljena dva hica na zgradu opštine Kosovska Mitrovica.

Prema njegovim rečima, dva hica su oštetila fasadu zgrade u kojoj se nalaze prostorije opštine Kosovska Mitrovica.

Policija, rekao je, za sada nema osumnjičenih za ovaj napad, pa je nepoznat i motiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: