Kocijančič:Odluka EU nije odbijanje

Odluku Evropskog saveta ne bi trebalo shvatiti kao odbijanje, već kao priznanje Srbiji da je napredovala u evropskim integracijama, izjavila je Maja Kocijančič.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.12.2011.

20:36

Default images

Portparolka Visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politikui bezbednost Ketrin Ešton kaže da u potpunosti veruje u evropsku budućnost Srbije i dodala da je EU Srbiji poslala jasan signal da želi da je vidi u svojoj sredini.

“Ketrin Ešton pozdravlja zaključke Saveta. Očekujemo dalji napredak i pozitivnu odluku kad Savet bude početkom sledeće godine odlučivao o statusu,”, rekla je ona.

Kocijančic je ukazala da je Savet kroz svoje zaključke iskazao ppredsedniku Borisu Tadiću i Vladi Srbije priznanje za sve što je učinjeno na polju evropskih integracija u poslednjih par godina, i posebno pomenula uspešnu saradnju sa Haškim tribunalom i uspostavljanje dijaloga sa Prištinom.

“Proces pristupanja EU je dug i komplikovan proces koji se ne završava za dan ili za godinu, a svaka faza je važna”, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: