Bogdanović:Nove barikade beskorisne

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da je postavljanje novih barikada na severu te pokrajine bespotrebno i apelovao na očuvanje mira.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.12.2011.

17:46

Default images

"Ovaj današnji potez je, po meni, bespotreban, jer odluka svih Srba na severu Kosova i Metohije je da se bojkotuju prelazi na Jarinju i Brnjaku dok god ne počne implementacija sporazuma koji je postignut u Briselu", rekao je Bogdanović za B92.

Ministar je, gostujući na Televiziji B92, kazao da se Srbi postavljanjem barikada ponovo izlažu riziku i opasnostima, a posebno "sukobima sa našom policijom".

"Bojim se da ne dođe do eskalacije nasilja. Najgore u ovom trenutku bi bilo da Srbi idu na Srbe. Nema potrebe za tim i da se tu postavljaju barikade i tako da se onemogućava protok robe i kapitala, jer tu ionako ne prolazi ništa", naveo je Bogdanović.

On je dodao da je regionalno predstavljanje Kosova i Metohije statusno pitanje i da Srbija nipošto ne može da prihvati da ono u međunarodnim organizacijama bude predstavljeno kao Kosovo republika ili država, već samo po Rezoluciji 1244.

"Postoje razni modaliteti, ali mi smo spremni da i dalje razgovaramo i iznađemo rešenje koje je prihvatljivo i koje se neće kositi sa našim Ustavom. Na tom primeru se vidi da Srbija nije sklona da ni indirektno, ni direktno prizna nezavisnost Kosova", rekao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: