"Ništa ne gubimo i bez kandidature"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da građani ništa neće izgubiti ukoliko Srbija u petak ne dobije kandidaturu za članstvo u EU.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2011.

15:05

Default images

U pisanoj izjavi medijima Koštunica je ukazao da su pritisci i ucene oko dobijanja kandidature, kojih je, kako smatra, ovih dana sve više, dobar povod da se konačno povede ozbiljna rasprava o tome kojim putem zemlja treba dalje da ide.

"U svakom slučaju uveren sam da je sazrelo vreme za novu politiku i za utvrđivanje novog državnog cilja. Umesto dosadašnjeg, da Srbija postane članica EU, naš novi nacionalni cilj treba da bude politički i vojno neutralna i ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.

Koštunica je, takođe, kazao da je interes Srbije da ima dobru i razvijenu ekonomsku saradnju sa državama EU, kao i sa svim drugim državma i da je jedino dobro i pravo rešenje da se uspostavi nacionalno jedinstvo oko te nove nacionalne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: