SAD zabrinute zbog izbora u Rusiji

Američka državna sekretarka Hilari Klinton kaže da su SAD "ozbiljno zabrinute" zbog načina na koji su sprovedeni parlamentarni izbori u Rusiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.12.2011.

19:08

Default images

Stranka ruskog premijera Vladimira Putina Jedinstvena Rusija juče je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima, ali više ruskih stranaka i međunarodni posmatrači ukazali su na izborne neregularnosti.

Komentarišući te navode Klintonova, koja u Bonu učestvuje na međunarodnoj konferenciji posvećenoj Avganistanu, rekla je da je manje važno njeno mišljenje o tome od onog što misle ruski birači.

"Ruski birači zaslužuju punu istragu o svim relevantnim izveštajima o izbornim nepravilnostima i manipulacijama i mi se posebno nadamo da će ruske vlasti preduzeti nešto po tom pitanju", rekla je Klintonova.

Ona je naglasila da Rusi, kao i svi drugi narodi, zaslužuju da njihov glas bude vrednovan.

"To znači da zaslužuju slobodne, poštene, transparentne izbore i lidere na koje mogu da se oslone", naglasila je Klintonova.

Klintonova će iz Nemačke otputovati u Litvaniju na sastanak Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, koja je nadgledala izbore u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: