ZG: Vozio sa 4,72 promila alkohola

Zagrebačka policija je uhvatila 54-godišnjaka koji je auto-putem prema Karlovcu vozio sa 4,72 promila alkohola u krvi, što može biti smrtonosna količina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

17:57

Default images

U saopštenju se navodi da je pijani vozač "golfa" riječke registracije zaustavljen u subotu pre podne na auto-putu A1, a alkotestom je izmereno 4,72 promila, što je količina alkohola u krvi kakvu u policiji ne pamte.

Vozač je prevezen vozilom hitne pomoći na medicinsku obradu.

Muškarac je uhvaćen u akciji pojačane kontrole saobraćaja, u kojoj je zagrebačka policija od 2. do 4. decembra otkrila 154 saobraćajna prekršaja zbog vožnje pod uticajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, pa je oduzela 139 vozačkih dozvola i iz saobraćaja isključila 164 vozača.

U akciji je uhvaćeno i 16 žena koje su vozile pod uticajem alkohola, među kojima je rekorderka 30-godišnjakinja kojoj je u subotu ujutru na Zagrebačkoj aveniji izmeren 1,51 promil.

Na otrežnjavanju su zadržane 34 osobe, 19 ih je uhapšeno i privedeno na sud, dok je od 12 vozača testiranih na droge, kod jednog utvrđeno prisustvo narkotika u organizmu, saopštila je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: