Bez struje zbog požara u elektrani

Zbog manjeg požara na razvodnom postrojenju TE Kolubara u Velikim Crljenima cela elektrana ispala iz pogona, pa je došlo do prekida u snabdevanju strujom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2011.

20:24

Default images

Nadležni očekuju da će kvar uskoro biti saniran i da će biti uspostavljeno normalno snabdevanje potrošača.

"Došlo je do problema u napajanju na pravcima ka Valjevu i Beogradu, zbog čega je veliki broj potrošača ostao bez struje", rekao je portparol EPS-a Momčilo Cebalović.

On je dodao da stručne ekipe otklanjaju kvar, "pa se očekuje da će TE Kolubara uskoro biti vraćena na mrežu i da će svi potrošači imati struju".

Na području Beograda snabdevanje potrošača strujom je normalizovano posle kraćeg prekida u sistemu napajanja, izjavila je Tanjugu portparolka Elektrodistribucije Beograd Sandra Alagić.

Alagićeva je objasnila da je na pravcu od Obrenovca i Lazarevca ka nekoliko beogradskih naselja došlo do kratkotrajnog prekida, ali da je problem rešen zahvaljući i angažovanju dispečera, koji su napajanje potrošača obezbedili iz drugih pravaca.

Vatrogasac Dušan Knežević iz Uprave za vanredne situacije u Lazarevcu rekao je Tanjugu da je u lazarevačkoj vatrogasnoj jedinici poziv primljen nešto posle 19 sati i da je jedno vozilo sa tri vatrogasca otišlo na mesto požara.

Načelnica beogradske Uprave za vanredne situacije Sanja Vuksanović Žugić kazala je da su na lokalizovanju vatre angažovani vatrogasci iz "Kolubare", ali ne i beogradski vatrogasci.
Vukasanović Žugićeva je rekla Tanjugu da se po podacima sa terena nije desilo ništa strašno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: