Saraorci: Slavi se pobeda Jankovića

Pobeda na izborima u Sloveniji obradovala je i meštane sela Saraorci, kod Smedereva, gde se Zoran Janković rodio i živeo do jedanaeste godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2011.

17:14

Default images

Izbore u Sloveniji su pratili skoro svi u Saraorcima, a uspeh su, kako kažu - očekivali.

"To smo očekivali, radovali se, gledali smo Sloveniju preko satelitu, čestitala sam im ja noćas, njegovoj majci, jutros me je ona pozvala", kaže Vesna Simić Stanojević, porodična prijateljica.

Bilo da se radi o fudbalskoj utakmici ili druženju, kada god Zoran Janković dođe u Saraorce, kažu njegovi prijatelji i komšije - celo selo oživi.

"Zoran je legenda, da vam kažem. Zoran je tako dobar čovek, tako fini, tako škola mu išla, napredovao lepo", kaže njegov rođak.

U kuću u kojoj se rodio i odrastao, u Ulici maršala Tita u selu Saraorci, Zoran Janković svrati kada god nađe vremena. Možda najlepše uspomene vezuju ga upravo za ovo dvorište, gde se nekad fudbal pod sijalicama igrao do duboko u noć.

"Ne samo Zoran, već i njegova sestra bili su vedri i raspoloženi, ja mislim kad su oni dolazili iz Slovenije da se ovo selo preporodi, u smislu da je odmah tu bila aktivnost, evo ovde se igrao fudbal po celu noć, odlazak na igranke, to je bio spektakl, kod njega je uvek bilo živo", kaže Svetislav Živković, prijatelj iz detinjstva.

U Saraorcima Zorana Jankovića mnogi znaju lično, a i oni koji ga ne znaju čuli su za njega.

"On je ostavio utisak čoveka koji tačno zna šta hoće, sa lakoćom radi taj posao, ima viziju i jako je važno konstatovati da su Slovenci u ovo vreme krize glasali ne po nacionalnoj osnovi, jer Zoran Janković nije izvorno slovenačko prezime, već za menadžera, čoveka sa energijom koji može da pokrene Sloveniju", kaže Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva.

A pre dva meseca i nešto pre osnivanja stranke, Janković je u Sloveniji primio delegaciju poljoprivrednika iz smederevskog okruga, kojima je preneo nešto od svog poslovnog umeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: