Vučić: Vlast nije dovoljno uradila

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić optužio je vlast da nije učinila dovoljno da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.12.2011.

23:33

Default images

On je dodao da vlast sada nastoji da krivicu za eventualni neuspeh prebaci na Srbe sa Kosova.

Vučić je televiziji B92 rekao da se Srbija u nastojanju da dobije status kandidata za članstvo u EU suočava sa "objektivnim problemima", ali smatra da vladajuća koalicija nije učinila dovoljno u borbi protiv korupcije i na rešavanju problema nezaposlenosti.

"Zašto nismo doneli novi zakon o javnim nabavkama?", upitao je Vučić, koji smatra da bi položaj Srbije bio mnogo bolji da je uspela da reši probleme korupcije, kriminala i nezaposlenosti.

Zamenik predsednika SNS je optužio vlast da uskraćuje građanima "elementarne političke slobode".

Kao primer za to je naveo da predsednik SNS Tomislav Nikolić mora da ide kod sudije za prekršaje zbog jednog stranačkog plakata zalepljenog u Šapcu, pošto komunalna policija smatra da je to urađeno na nedozvoljenom mestu.

Vučić je ponovio da SNS želi da Srbija dobije status kandidata za EU, istakavši da je ta stranka učinila sve da ona taj status i
dobije.

Inače, kako saznaje B92, šefovima država i vlada EU će biti predloženo da Srbiji bezuslovno daju status kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: