Reizabran Šabić kao poverenik

Skupština Srbije ponovo je izabrala Rodoljuba Šabića za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na period od sedam godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2011.

08:30

Default images

Šabić, koji je diplomiran pravnik i advokat, izabran je glasovima 127 poslanika vladajuće većine, ali i poslanika opozicione Liberalno-demokratske partije.

Ponovni izbor Šabića na tu funkciju republičkom parlamentu predložio je skupštinski Odbor za kulturu i informisanje, a takvo rešenje podržale su poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju", SPS-JS, URS i LDP.

Skupština je Šabića za poverenika prvi put izabrala 22. decembra 2004. godine, a potom i 29. juna 2007. godine.

Šabić je, između ostalog, bio narodni poslanik, potpredsednik Skupštine Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Bio je član Komisije za promenu Ustava Srbije i predsednik Potkomisije za ljudska prava i osnovne slobode, kao i predsednik vladinog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: