Kfor bazu štiti džakovima

Vojnici Kfora dodatno su ojačali svoj logor u Jagnjenici velikim džakovima ispunjenim kamenom i peskom.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2011.

17:22

Default images

Unutar logora, koji se prostire do susednog albanskog sela Čabra, nalazi se mnoštvo vojnih kamiona, oklopnih transportera i džipova.

Na uzvišenju iznad logora, u šumi, mogu se primetiti vojnici Kfora koji kamerom snimaju građane okupljene na barikadama u Jagnjenici.

Vojnici su takođe i na njihovim vozilima, kojima su u ponedeljak preprečili put koji vodi ka Zvečanu, prethodno probivši barikadu koju su Srbi postavili.

Kamioni i autobusi koji su tada uklonjeni i oštećeni u akciji i dalje se mogu videti u Jagnjenici, a u krugu koji su vojnici Kfora opasali bodljikavom žicom nalazi se i par putničkih automobila koji su tu ostali nakon poslednje akcije Kfora.

U susednom Zupču otvorena je jedna saobraćajna traka, tako da su putnička vozila danas mogla po cik-cak liniji da saobraćaju na putu Kosovska Mitrovica – Ribariće.

Građani su i danas bili na barikadi u Jagnjenici, a među njima je bilo najviše žena, koje dežuraju danju, a muškarci noću.

Jedna od njih, Rada Kapetanović iz Zubinog Potoka, kaže da će na barikadama ostati dok se ne nađe kompromisno rešenje, citirajući reči predsednika Srbije da ne može jedna strana da izgubi sve, a druga sve da dobije.

“Verujem da mi kao narod imamo pravo da pokažemo da smo nezadovoljni. Očekujem da dođe do nekog dogovora, jer smo mi dali dovoljno vremena i međunarodnoj zajednici i srpskoj vlasti da započne neke pregovore i da izađu sa nekim planom”, rekla je ona.

Kapetanovićeva tvrdi da su Srbi na barikadama svesni da sami ne mogu ništa da postignu i da se odbrane, ali da je na građanima da daju vremena svima da vide da su im osnovna ljudska prava ugrožena.

“Naš zahtev je da ostanemo ovde, budemo deo Srbije i da budemo ravnopravni građani, a ne građani drugog reda", dodala je ona.

Srbi dežuraju danas i na ostalim barikadama, a van funkcije i u blokadi su i dva zvanična administrativna prelaza na severu Kosova Jarinje i Brnjak, pa se tako iz pravca centralne Srbije i obrnuto dolazi zaobilazno, šumskim, makadamskim putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: