NATO i Kfor podržali Tadića

NATO i Kfor su u Briselu pozdravili poziv Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima".

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2011.

15:51

Default images

NATO i Kfor, koji su u Briselu razmatrali situaciju na severu Kosova, izrazili su duboku zabrinutost zbog nedavnih događaja u toj oblasti, istakavši da je upotreba nasilja protiv Kfora neprihvatljiva.

Oni su pozvali sve strane da se uzdrže od nasilja i da u potpunosti sarađuju sa svim međunarodnim akterima na terenu da bi se "bez odlaganja" obezbedila sloboda kretanja.

NATO i Kfor su pozvali Beograd i Prištinu da nastave "konstruktivno učešće" u dijalogu pod pokroviteljstvom EU. Oni su izrazili punu podršku komandi Kfora koja, kako su naveli, "nastavlja da postupa pažljivo, odlučno i nepristrasno da bi doprineo održavanju slobode kretanja i obezbeđivanju sigurnosti za sve ljude na Kosovu, u skladu sa mandatom UN".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: