NUNS osudio napad Kfora na novinare

NUNS je osudilo napad vojnika Kfora na grupu novinara na barikadi kod sela Jagnjenica i zatražilo od komande Kfora hitnu istragu i objašnjenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2011.

14:15

Default images

Ističući da se nasilje nad novinarima ničim ne može opravdati, NUNS je saopštio da najoštrije osuđuje napad vojnika Kfora na grupu novinara, koji se dogodio u utorak, na barikadi kod sela Jagnjenica, na severu Kosova.

"NUNS će o ovom zaprepašćujućem napadu pripadnika Kfora na novinare obavestiti međunarodne novinarske i medijske asocijacije", navedeno je u saopštenju.

Prema medijskim izveštajima, vojnici Kfora pucali su u utorak oko 16 časova na novinare dnevnih listova "Pres" i "Kurir" i snimatelje beogradskih televizija. Taj incident se dogodio na novoj barikadi kod sela Jagnjenica, gde su pripadnici Kfora, bez povoda i prethodnog upozorenja, pucali gumenim mecima na izveštače beogradskih medija, precizirano je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: