Nikolić: Ja ne živim na Kosovu

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je da on ne bi trebalo da govori Srbima na Kosovu da li da uklanjaju barikade, zbog toga što ne živi tamo.

Izvor: Blic

Četvrtak, 01.12.2011.

07:48

Default images

"Ja ne živim na Kosovu, a ni moja deca. To je pitanje za Srbe sa KiM, jer su oni na barikadama i samo oni mogu da ginu", kaže za "Blic" Tomislav Nikolić, predsednik SNS.

On je dodao da očekuje od predsednika Srbije Boris Tadića da "izađe pred građane" i predstavi plan kako bi rešio kosovski problem.

"Kada dođemo na vlast, tada ćemo imati taj problem. Sada ga ima država i ona treba da ga rešava", rekao je Nikolić, odgovarajući na pitanje kako to da da svoj stav o barikadama "nema najjača opoziciona stranka".

Nikolić je pozvao predsednika Srbije da kaže "šta se promenilo od perioda kada su barikade postavljene pa sada traži njihovo uklanjanje".

"Ako hoće da se povuku, može li da garantuje da se na administrativnim prelazima neće pojaviti albanski carinici i specijalci? Može li da garantuje da posle uklanjanja barikada neće biti zaokružena kosovska država?", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: