Strani mediji o Tadićevom pozivu

Rojters piše da poziv Srbima sa severa ukazuje na "sve veći jaz između prozapadne vladajuće koalicije koju predvodi Tadićeva DS i Srba na severu Kosova".

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.11.2011.

17:12

Default images

Američka agencija Asošiejted pres prenosi da je Tadić poručio da barikade "ugrožavaju živote građana, a ne obezbeđuju da se odbrani ni jedan jedini nacionalni interes", dok Rojters ističe da je predsednik Srbije ukazao da je ovakva situacija "začarani krug" u kom samo ekstremisti imaju korist.

Frans pres ističe da je reč o "najdirektnijem pozivu koji je srpski lider do sada uputio kosovskim Srbima".

Zapadne agencije prenele su izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića, u kojoj je on pozvao Srbe na severu Kosova da uklone barikade, jer, kako su ocenile u izveštajima, ugrožavaju šanse Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Agencije podsećaju da je u jučerašnjem nasilju na severu Kosova, koje je izbilo kada su pripadnici mirovnih trupa pokušali da uklone jednu od barikada, povređeno oko 25 vojnika NATO-a i nekoliko desetina Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: