Ubio se optuženik za ratne zločine

Igor Beneta, jedan od optuženih za ratni zločin masakra 6 srpskih staraca u selu Grubori kod Knina, 1995. godine, izvršio je samoubistvo, javlja Indeks.hr.

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2011.

22:01

Default images

On se navodno obesio u šumi kod sela Otrić izmedju Knina i Gračaca i to pre nekoliko meseci.

Beneta je bio pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, a njegovim kolegama sada se za zločin sudi u Zagrebu. Za njim je raspisana poternica po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, jer nije bio dostupan hrvatskim organima gonjenja.

Na nađenom lešu nije bilo tragova nasilne smrti, a Beneta kod sebe nije imao dokumenata, pa je identifikacija potrajala.

U selu Grubori kod Knina je 25. avgusta 1995. godine, posle akcije Oluja, na brutalan naćin pobijeno šestoro srpskih staraca i spaljena većina kuća.

Policajci su bili pod komandom Franje Drlje i Bože Krajine. Drlja i Beneta se terete da su pucali na civile i palili kuće, a u zločinu su učestvovali i drugi pripadnici Drljine borbene grupe.

U četvrtak je počelo sudjenje zločin u selu Grubori, na kome su Drlja i Krajina rekli da se ne osećaju krivim, jer zločin nisu počinili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: