Obradović: Dačić će biti premijer

Sve procene govore da će SPS biti treća opcija po snazi, a naš cilj je da u budućoj vladi Dačić bude premijer, kaže ministar prosvete Žarko Obradović.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 25.11.2011.

22:03

Default images

"Imamo rezultate, a naš lider Dačić je najbolje ocenjeni ministar. Pouzdamo se u njega i rejting cele koalicije", kaže Obradović.

"Strateški cilj nam je da ponovo idemo sa PUPS i JS. Taj spoj se pokazao kao dobar i siguran sam da bismo u istom sastavu poboljšali rezultat", dodaje Obradović, govoreći o predstojećim izborima.

Obradović kaže da će izbori biti na proleće, ali da mogu da budu već sutra, što se njih tiče. On kaže da svoju saradnju vezuje za DS, ali da će izbori pokazati ko će formirati vladu.

Govoreći o 9. decembru, Obradović kaže da očekuje da će Srbija tad dobiti kandidaturu za EU, ali "se nebo neće srušiti i ako je ne bude".

"Ukoliko nam izmakne status, vladajuća koalicija ne bi bila kažnjena na izborima, jer smo veliki napredak u reformama postigli upravo zbog građana, a ne samo zbog Brisela", kaže Obradović.

On dodaje da smatra da i ako ne dobijemo status kandidata, vlada ne bi trebalo da podnese ostavku, jer "dobijanje statusa ne zavisi samo od politike Vlade, nego i od Brisela".

"Očigledno je da su neke zemlje iz EU promenile, javno ili prikriveno, svoj odnos prema kandidaturi Srbije. Počele su da postavljaju nove uslove. Situaciju komplikuju unutrašnji odnosi i finansijska kriza u Uniji. Kakva god da bude odluka 9. decembra, siguran sam da će narod pozitivno oceniti naš rad", kaže Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: