Za Merlina visoke mere bezbednosti

Dan uoči serije koncerata Dina Merlina u beogradskoj Areni više se govori o bezbednosnom aspektu nego o muzičkom događaju. Najavljene visoke mere bezbednosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2011.

16:10

Default images

Beogradska policija najavljuje visoke mere bezbednosti zbog pretnji ultradesničarskih organizacija.

Strahuje se da bi nastup muzičara iz Sarajeva mogao da dovede do nasilja na ulicama glavnog grada.

Dolazak Dina Merlina u Srbiju na noge je podigao njegove obožavatelje, ali i ultradesničare zbog kojih će sva tri koncerta u Areni biti strogo obezbeđena.

Svaki posetilac na ulazu će biti detaljno kontrolisan. Pored obezbeđenja, policije i žandarmerije, publiku će nadgledatii policajci u civilu, a pored hitne pomoći, sve tri večeri će dežurati tužilac i sudija za prekršaje.

“Od ovoga koncerta ne treba praviti spektakl, jer ovo je koncert kao svaki drugi koncert. Policija taj dan ima i drugih skupova koji su visokorizični. Mogu samo da kažem da je ovo koncert, gde je angažovan veći broj policijskih službenika i jedinica žandarmerije i obećavamo da ćemo održati stabilan javni red i mir”, kazao je Dušan Puvača, pomoćnik načelnika Uprave policije za grad Beograd.

Zajedno sa najavom koncerta počele su i pretnje. Jasne poruke mržnje, pretnje nasiljem, neredima, pa čak i smrću sevaju s plakata i grafita nacionalističkih organizacija u Beogradu i Novom Sadu. Upućene su izvođaču, ali i onima koji će doći da ga slušaju.

“Mi znamo za te pretnje mesecima, jedino što ne znamo šta je policija preduzela da predupredi takvu jednu pretnju. Jer to je pretnja opštoj bezbednosti građana Novog Beograda. Velikom broju ljudi, broju od skoro 50.000, neko preti”, kaže Miljenko Dereta, izvršni direktor Građanskih inicijativa.

“To se zove terorizam. Ono što mislim da je apsolutno dobra vest je da se broj izdajica koji su spremni da slušaju Dina Merlina povećao na 50.000, što je ohrabrujuće za Srbiju. To je politički poen”, dodaje Dereta.

Dino Merlin je jedini izvođač kojem je uspelo da napuni Arenu tri večeri zaredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: