Dačić: Spustiti loptu oko Merlina

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio da ne treba praviti spektakl oko koncerata Dina Merlina u Beogradu i da treba spustiti loptu.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

12:27

Default images

"To je uobičajeni rizik i ne znam zbog čega bi se oko toga pravio spektakl. Ima i drugih bezbednosno interesantnih događaja, kao što su fudbalski derbi, drugi koncerti...", rekao je Dačić novinarima.

On je istakao da će policija obezbediti javni red i mir na tom koncertu i komentarišući najave Srpskog narodnog pokreta "Naši" ocenio da ne treba precenjivati one koji su skloni nasilju ili terorizmu.

Ministar je dodao da oni žive od publiciteta koji je obično mnogo veći nego što oni realno imaju snage.

"Uostalom, pokazali smo se kao dobri domaćini brojnih manifestacija. Beograd je sposoban za održavanje ovakvog koncerta, što mislim da ne bi bilo moguće, recimo, u Splitu ili u nekim drugim gradovima Bosne i Hercegovine", dodao je Dačić posle posete Industriji motora u Rakovici.

On je izneo i stav da je to pitanje i mentaliteta na ovim prostorima, ukazavši da svako ima mogućnost da se opredeli da li će i na čiji koncert ići.

Inače, policija je u utorak saopštila da je, u saradnji sa organizatorom i službom obezbeđenja, preduzela sve potrebne mere kako bi se koncerti sarajevskog pevača bezbedno održali.

Srpski narodni pokret "Naši" je u više navrata zatražio da budu otkazani, zbog, kako su najavili, mogućih nereda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: