Rašeta: Vukovar je bio greška

General bivše JNA i glavni pregovarač s hrvatskim vlastima za vreme rata u Hrvatskoj 1991. godine Andrija Rašeta izjavio je da je opsada Vukovara bila greška.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2011.

14:16

Default images

"To je bila taktička pogreška. Trebalo je blokirati druge gradove, a Vukovar bi kad-tad pao", rekao je Rašeta novinaru Hrvatske televizije, povodom obeležavanja 20-godišnjice ulaska JNA u Vukovar.

Prema njegovim rečima, pogrešna je bila procena da će se slomom Vukovara razrešiti pitanje u Hrvatskoj.

"JNA se zadržala u Vukovaru, koji se pokazao kao tvrd orah. Trebalo je ići na odsecanje Osijeka, Đakova i u pravcu Banjaluka - Pakrac - Virovitica", rekao je Rašeta.

Na pitanje o likvidaciji zarobljenika na Ovčari, general bivše JNA je kazao da nije znao za to, ali da to "treba da osudi svaki trezven i pametan čovek".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: