Dejan Savićević hoće na narko-test

Predsednik FSCG Dejan Savićević, reagujući na navode u dnevnom listu Dan, ponudio da se testira na drogu i zatražio 500 000 evra odštete ako bude "negativan".

Izvor: vijesti.me

Subota, 19.11.2011.

20:26

Default images

Nakon gostovanja Dejana Savićevića u emisiji "Načisto" Televizije Vijesti, i reakcije dnevnog lista "Dan" na njegovo izlaganje, predsednik FSCG izašao je pred javnost sa neobičnom ponudom.

"Morao sam da uradim ovo zbog porodice, kumova, prijetelja, zbog mesta koje zauzimam. Svako ko je gledao moje gostovanje na Televiziji Vijesti video je da nikog nisam uvredio, dok je za mene u listi "Dan" objavljeno da sam lud, bez mozga i da sam narkoman", kazao je Savićević i ponudio:

"Nudim "Danu" da se testiram na bilo kojoj klinici u Evropi koju oni izaberu. Nudim dva miliona eura koje sam zaradio igrajući fudbal, ukoliko se pokaže da je tačno ono što pišu. Nudim i ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore. A, ako se pokaže da nije tačno, tražim 500 hiljada eura, od kojih ću većinu potrošiti za lečenje njihovih bolesnih mozgova", rekao je Savićević.

Iako su su vlasnica lista "Dan" i kompletna sportska redakcija pomenutog glasila dobili pozivnice da prisustvuju konferenciji za novinare, niko od njih se nije pojavio u pres sali Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Ovo je oficijelna ponuda, mislim da je jasna, konkretna i poštena. Ako stvarno misle da sam ih oštetio, evo im ponuda da se naplate. Ako ne prihvate, šta onda? Potvrdiće se ono što se zna, da su u pitanju ljudi bez dostojanstva. Samo ne bih voleo da se vade da nemaju novca, jer znam da ga imaju. Ako kojim slučajem stvarno nemaju, mogu da sačekam da ga sakupe", kazao je Savićević, ističući da je ovoga puta "prekoračen prag tolerancije".

"Može da se piše, može da se kritikuje, ali da se iznose takve opaske bez ikakvih dokaza, zar je to sloboda novinarstva?"

Predsednik FSCG nije izdao "Danu" akreditacije za praćenje dve poslednje utakmice crnogorske reprezentacije na domaćem terenu, protiv Engleske i Češke, uz obrazloženje da nema mesta u novinarskoj loži.

"Možda je to za vas bitan medij, ali ja kao predsednik saveza te novine i ne čitam. Ako vam neko pravi izmišljotine i piše svašta, kada dođu velike utakmice i velika gužva zašto biste im davali akreditacije. Zašto ne biste izdavali drugima koji objektivno informišu? Pa kritikuju i drugi mediji, "Vijesti" i "Arena", ali ne prave izmišljotine, laži, konstrukcije razne", rekao je Savićević gostujući u emisiji "Načisto", uz poruku da će "Dan" možda dobiti akreditacije na nekom narednom meču, ako bude imalo mesta:

"A ukoliko budemo imali na stotine akreditacija, hvala Bogu da ćemo da izađemo u susret onima koji objektivno informišu! Sada je bila velika gužva, i protiv Engleza, i protiv Čeha...."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: