"Višak azilanata - sezonska pojava"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Kruševcu da je trenutno povećani broj azilanata iz zemlje "sezonska pojava", ali koja joj nanosi štetu.

Izvor: Beta

Subota, 19.11.2011.

15:48

Default images

"Postigli smo značajan rezultat u smanjenju broja azilanata. Taj broj će biti sigurno bar duplo manji nego prošle godine u zemljama zapadne Evrope", rekao je Dačić.

Komentarišući proteste u Aleksincu, zbog mogućnosti da u tom gradu bude napravljeno prihvatilište za azilante, on je rekao da su to dvostruki standardi, jer ljudi ne žele da u Srbiju dođu azilanti, "a s druge strane, rado bismo da odemo da budemo azilanti".

Prema njegovim rečima, u Srbiji trenutno boravi 2.700 azilanata, prema kojima država ima međunarodne obaveze.

"Moramo da imamo prihvatilišta koja bi im omogućavala da imaju adekvatne uslove za život dok se ne reši njihov status", rekao je Dačić.

"Određene sredine i profitiraju od boravka azilanata i nikakvog razloga da bilo ko protestuje nema, a u Aleksincu ja nisam ni čuo da se planira da budu azilanti, a neko već protestuje. Srbija nije država u kojoj će neko da protestuje što dolaze azilanti koji su druge boje kože. To ne liči na Srbe", rekao je Dačić.

On je naglasio da azilanti u Srbiji nisu napravili nijedan incident, već da je, nasuprot tome, bilo krivičnih dela prema azilantima.

Ministar policije je dodao i da vinovnik silovanja koje se dogodilo u Banji Koviljači nije bio azilant, već ilegalni migrant koji je u Srbiju došao bez papira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: