"SB da preduzme mere protiv Sirije"

Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe pozvao SB UN da preduzme mere protiv režima sirijskog predsednika Bašara Asada.

Izvor: Beta

Petak, 18.11.2011.

11:50

Default images

Žipe je ocenio da je došlo vreme za pooštrenje sankcija Siriji zbog brutalnog obračuna tamošnjih vlasti s protivnicima režima, prenose agencije.

"Moramo da nastavimo da vršimo pritisak, UN mora da reaguje, nije normalno da Savet bezbednosti UN ne reaguje", kazao je Žipe na konferenciji za štampu sa turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Davutogluom u Ankari.

"Pozvali smo Asada na promene, ali njegov režim nije želeo da zna za to, što je neprihvatljivo. Spremni smo za pooštravanje sankcija", dodao je.

Žipe je kazao da Francuska želi da sarađuje sa Arapskom ligom i Turskom, kao i sa sirijskom opozicijom, na koju je apelovao da izbegne "oružanu pobunu".

Odgovarajući na pitanje da li bi Turska podržala uvođenje zone zabranjenog leta nad Sirijom, Davutoglu je rekao da će neke mere morati da se preduzmu ako sirijske vlasti nastave obračun sa civilima.

Prema procenama Zapada, u sukobima u Siriji poginulo je 3.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: