Čanak: Na izbore izlazimo sa DS-om

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je da će ta partija na predstojećim izborima najverovatnije nastupiti zajedno sa Demokratskom strankom.

Izvor: Beta

Petak, 18.11.2011.

19:33

Default images

"Verovatno ćemo ići na sličnoj listi kao što je bila lista Za evropsku Srbiju", rekao je Čanak Radio-televiziji Srbije na pitanje o tome.

Čanak smatra da je aktuelna vlada uprkos manjkavostima postigla rezultate. Kao primer je naveo hapšenje haških optuženika, uvođenje "belog šengena" i usvajanje velikog broja zakona koji zemlju približavaju Evropskoj uniji.

Čanak je rekao i da veruje da će Srbiija 9. decembra na samitu Evropske unije dobiti status kandidata za članstvo u Uniji.

Osvrnuvši se na proglas Liberalno-demokratske partije "Preokret", lider LSV-a je ocenio da je reč o papiru koji nema nikakvu organizacionu formu i ništa što bi bilo ponuđeno kao integrativno rešenje.

Čanak je dodao da na papire koji se pojavljuju nekoliko meseci pred izbore gleda sa dosta skepse, jer se problemi ne pojavljuju samo tada.

Kada je reč o situaciji na Kosovu i Metohiji, lider LSV je poručio da Vlada Srbije do kraja svog mandata treba da ostane dosledna politici prema Kosovu i Metohiji.

"Najgore za jednu vladu jeste da bude nedosledna. U tom smislu, ako se do sada insistiralo na ovom putu, treba sa njim i završiti mandat, a onda videti da sledeća vlada preduzme neke druge korake, ako su bolji", rekao je Čanak.

Govoreći o politici svoje stranke, Čanak je rekao i da je LSV podržala aktuelnu vladu, jer bi u suprotnom bila formirana vlast u koju bi ušli Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Prema njegovim rečima, podrškom aktuelnoj vlasti izbegnuta je opasnost da većina tih stranaka uđe u vladu, osim socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: