Italijanski Senat podržao Montija

Nova tehnokratska vlada premijera Marija Montija dobila je poverenje italijanskog Senata.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.11.2011.

23:17

Default images

Time je dato "zeleno svetlo" za nastavak sveobuhvatnih reformi i mere štednja kako bi izvukla zemlju iz dužničke krize.

Senatori su sa 281 glasom za i 25 protiv izglasali poverenje novoj vladi, a glasanje u donjem domu italijanskog parlamenta zakazano je za sutra, prenele su svetske agencije.

Monti je ranije apelovao na građane da prihvate žrtvovanje kako bi sačuvali svoju zemlju od bankrotstva i zauzvrat obećao ekonomski rast i veću socijalnu koheziju.

Protiv Montijeve vlade danas je u Milanu protestovalo nekoliko hiljada studenata, koji se sukobili sa snagama bezbednosti.

Studenti su objasnili da su organizovali proteste protiv "bankarske vlade", aludirajući na to da se na čelu novog kabineta našao finansijski stručnjak, višegodišnji bivši komesar Evropske unije, tehnokrata Monti.

Među članovima nove vlade biće osam profesora i jedan od najuticajnih bankara u Italiji Korado Pasera, koji će, posle ostavke premijera Silvija Berluskonija, pokušati da izvedu zemlju iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: