Vakcine stigle pre prekida nabavke

Advokati Svetlane Vukajlović tvrde da je informacija objavljena u 3. epizodi Insajdera, da je 395 000 doza vakcina isporučeno 27. januara 2010, neistinita.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2011.

18:07

Default images

Vlada Srbije je dve nedelje pre toga donela odluku o prekidu nabavke.

Advokati Vukajlovićeve, bivše dikektorke RZZO, osumnjičene za zloupotrebe prilikom nabavke vakcine protiv svinjskog gripa, ukazuju na to da je poslednja isporuka vakcina stigla 9. januara 2010.

U dopisu Insajderu oni ukazuju na informaciju koja je objavljena 9. januara 2010. u više javnih glasila. U vesti agencije Beta, a koju je preneo i B92, a koju citiraju advokati Vukajlovićeve, navodi se: “Kompanija Jugohemija saopštila je da je Institutu za imunologiju i virusologiju Torlak isporučeno novih 395 000 doza Novartisovih vakcina protiv novog gripa”.

Advokati Svetlane Vukajlović dodaju da je isporuka bila mnogo ranije nego što je to u Insajderu objavljeno.

Insajder je sve podatke koje je objavio u emisiji Kupoprodaja zdravlja tražio i dobio zvaničnim putem od državnih institucija. Podatak da je četvrta i najveća serija vakcina isporučena 27. januara 2010. Insajderu je, kao odgovor na pitanje, stigao u dopisu RZZO, koji nam je poslao Petar Stajković, direktor Sektora za zdravstveno osiguranje RZZO. Insajder će nastaviti da istražuje ovu temu.

Sledeća epizoda serijala Insajdera Kupoprodaja zdravlja na programu je za 10 dana, 28. novembra. TV B92 sledećeg ponedeljka i tokom cele naredne nedelje prenosi završni teniski Masters turnir u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: