Milan Bjelica na čelu Vojske?

Vojska Srbije početkom sledeće godine dobiće novog načelnika Generalštaba, a to će najverovatnije biti general-major Milan Bjelica.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 17.11.2011.

21:39

Default images

General Miloje Miletić, prema nezvaničnim informacijama, ispunjava sve uslove za penziju.

Miletićevog naslednika postaviće predsednik Republike Boris Tadić, najverovatnije na Sretenje - Dan Vojske Srbije.

Njegovo povlačenje pominjalo se i u vreme kada je sa čela vojske povučen Zdravko Ponoš, ali je zbog postavljanja na novu dužnost Miletić odložio svoj zahtev.

Vojsku Srbije, već posle Nove godine, vodiće zastupnik načelnika Generalštaba. Prvi čovek VS, kako je to već uobičajeno, biće postavljen ukazom predsednika Republike Borisa Tadića na Sretenje.

Prvog vojnika postavlja i razrešava šef države uz mišljenje ministra odbrane. General Miletić samo je jedan od visokih oficira Vojske Srbije koji će krajem godine okačiti šinjel o klin. U krugu budućih penzionera je nekoliko generala i pukovnika na značajnim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Razlog njihovog povlačenja su i promenjeni propisi za penzionisanje vojnih lica, koji stupaju na snagu sledeće godine. Uslovi za prestanak vojne službe, prema sadašnjim pravilima, danas su znatno povoljniji nego što će to biti ubuduće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: